Karamelline õunakook õhukesel muretainapõhjal.
Vaja läheb:
100 g võid
2,5 dl jahu
2 spl suhkrut
2 spl vett
----------
5-6 õuna
1 dl suhkrut
50 g võid
0,5 apelsini koort
Valmistamine:
Näpi külmad võitükid jahu ja suhkruga segamini. Lisa külm vesi ja sõtku ühtlaseks tainaks. Mätsi lapikuks palliks ja pane külmkappi ootele.
Koori ja tükelda õunad. Sulata kastrulis suhkru, riivitud apelsinikoor, või- ja õunatükid ja kuumuta segu mõni minut (nii et õunatükid pehmeneksid, kuid püsiksid koos). Tõsta pliidilt jahtuma
Rulli tainas 24 cm läbimõõduga küpsetusvormi (kui kasutad lahtikäivat vormi, kata põhi küpsetuspaberiga). Tõsta lusikaga peale õunatükid ja mõni spl karamellisegu, kuid ära kooki sellega üle ujuta. Küpseta 200 kraadises ahjus 20 minutit ja seejärel 10 minutit (võib ka vähem, sest mul läksid ääred kõrbema). Serveeri näiteks vanillijäätisega.
(Ei suutnud oodata ning sellepärast maitsesin enne kui pildi ära tegin, nagu äärest näha)
No comments:
Post a Comment